Zamieszczone przez Thundi
[O2] Podswietlenie wnętrza
Zwiń
X
-
Ja myślałem raczej o zastąpieniu żarówek 5W5 (są 2) na Phillips Blue Vision - świecą na biało, oraz takiej w miejsce centralnej C10W.
Przy okazji, moglibyście napisać jak zdjąć (OII) tą lampkę w podsufitce (ew. z której strony podważyć), aby nic nie uszkodzić? Pytam, bo nie mam szczęścia do zdejmowania plastików, zawsze coś trzaśnieMądry Polak po ©kodzie...
Komentarz
-
-
Cały bajer tej lampki polega na podświetleniu wnętrza czerwonymi diodami po włączeniu świateł - burdelowy klimacik w czasie jazdy, tak?
To ja chyba zostanę przy białej rurce led C10W 42mm i 5W5 Phillips Blue Vison... sposób demontażu i efekt na fotkach poniżej - nie doczekałem się prostej odpowiedzi - stary, podważ szkiełko i zejdzie, ale spoko 8)
Mądry Polak po ©kodzie...
Komentarz
-
-
witam i aj tez zmieniałem podświetlenie co prawda juz 3 miesiace temu 2 te mneijsze 5w5 na niebieskie a środkowa na czysta biel efekt fajny tak samo mam w lampach postojówki to niebieskie diody a drogowe ładne białe i w lampie od postojówek taka niebieska poświata jest a noca jak tylko postojówki zapalone to cały klosz niebieski jak w policji:P:P
[ Dodano: Sro 17 Gru, 08 16:20 ]
a zapomnialem wlasnie bo chce tam w tym plastiku zamontowac diode co by podczas jazdy świeciła na gałke zmiany giegów tylko powiedzcie pod który kabel ja podlaczyc zeby podczas jazdy swiecila bo przeciez te lampki mam ustawione tak ze swieca tylko po otwarciu drzwi i wyjeciu kluczykaBYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
-
blackrs, musisz przeciągnąć kabel do włącznika od świateł. ja tak dzisiaj rano robiłem bo montowałem sobie lampkę od superba. podłączyłem ją do kabla os ściemniania deski- regulacji stopnia intensywności podświetlania i teraz jak ściemniam podświetlenie to i diody mi słabiej świecą :wink:
koło 21.00 wstawię zdjęcia jak wyszło i jak to wygląda w nocy
[ Dodano: Sro 17 Gru, 08 19:20 ]
No i wstawiłem już fotki-zapraszam http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=21424
Komentarz
-
-
a ten kabel od ściemniania idzie gdzieś góra czy trzeba az tam do deski sie dostac i polowe samochodu rozebrac?no widziałem fajnie zrobiles ta lampke ale zeby 175 zł na to wydać a to w sumie 2 dziórki wywiercic no tyle ze przyciski masz podświetlone ja to hcyba bym chciał diody kierunkowe wstawic a nie rozproszone zeby światło nei denerwowałow nocy bo juz cały samocod bedzie świecił klamki sufit :PBYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
-
gruto, ale chodzi o O2 , prawda? bo coś tu dużo o O1 napisane... :?
i chodzi o lampkę z diodami a nie jakieś żarówki :?:
ja zamontowałem od superba , kupiłem od koleżki na allegro , chyba mam jego namiary jeszcze...
montował mi to elektryk w aso , podpinał sie pod wyłącznik świateł jak pamiętam , puszczał jakiś kabel dodatkowo do czegoś tam , chyba do ściemniania.. . jeżeli masz schowek na okulary to bedziesz musiał ją podciąć / te lampkie/ ponieważ zawias od schowka sie nie mieści przy zamykaniu , ale lutownicą czy szczypcami zrobisz to w 7 sekund.
aaa... wyłącznik świateł demontuje sie w taki sposób że wciska sie pokrętło i przekręca , ale nie pamiętam w którą stronę , stawiam ze w prawo chyba. efekt fajnyO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Klauzeroczyzyk64, ściemniają się...
mac77, C10W 42mm w podsufitce z przodu, z tyłu 36mm, jeśli mnie pamięć nie myli.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mac77w schowku wypadła mi i nie mogę jej włożyć :evil: ale przynajmniej zmierzyłem ją -ma 29mm - to jest ta C3W ale takich w wersji LED na allegro nie widzę :cry:
czyzyk64, jesteś pewien, że standardowo w O2 jest 42mm z tyłu? Wczoraj sprawdzałem i wydała mi się krótsza, od tej którą zamontowałem z przodu. Te blaszki są dość elastyczne i te parę mm może nie robić na nich wrażenia.Mądry Polak po ©kodzie...
Komentarz
-
-
Z przodu mierzyłem , natomiast z tyłu po prostu załozyłem tez 42 i nic się złego nie dzieje, po prostu weszła. Być może że weszłaby tez 36, a te blaszki faktycznie sie poddają. Ale uważam że tak tez fajnie pasuje i super świeci.
Jeszcze jedno, z przodu tez wymieniłem te małe , na diody i tak widze że do końca one się nie wyłączają, jest takie słabiutkie światełko. Czy to tak po prostu jest??, bo w ogr tego nie było.
Komentarz
-
Komentarz